O  kompaniji Air Serbia

Sedište: Beograd, Srbija
IATA: JU
ICAO: ASL
Callsign: AIR SERBIA
Simbol: stilizovani nacionalni grb
Bazni aerodrom: Beograd-Nikola Tesla

Air Serbia je nacionalna avio kompanija Srbije, koja je nastala na temeljima nekadašnje kompanije JAT Airways, a sa radom je zvanično počela u oktobru 2013. godine, nakon rebrendiranja. Baza kompanije je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, sa koga nudi letove do Evrope, Severne i Južne Amerike, Azije i Australije u saradnji sa kodšer partnerima (među kojima su Alitalia, Air France, Austrian Airlines, airberlin i drugi) i kompanijom Etihad Airways.

Etihad Airways poseduje 49% udela u kompaniji, a Vlada Srbije je većinski vlasnik sa 51%. Pored redovnog saobraćaja, Air Serbia obavlja i čarter letove pomoću kompanije Aviolet, čiji je vlasnik. Aviolet poseduje flotu od četiri Boing 737-300 aviona i leti do Grčke, Španije, Egipta, Italije i Turske. Air Serbia vrši i cargo usluge prevoza robe do svih linija u svojoj mreži destinacija, a po potrebi se organizuju i čarter letovi za prevoz robe, bilo da su u pitanju pošiljke opštog tipa, ili specijalni teret. Air Serbia Cargo takođe nudi i uslugu prevoza pošte u saradnji sa poštanskim službama na Balkanu, u EU, kao i širom sveta.

Air Serbia poseduje flotu od 22 aviona, od toga 11 Erbasa, 4 Boinga, 6 ATR-a i 1 Bombardijer. Postoji i program pod nazivom „Žive legende“ tako da su neki od aviona poneli imena poznatih najzaslužnijih Srba – Novak Đoković, Dejan Stanković, Vlade Divac, Predrag Miki Manojlović. To je sve rađeno po uzoru na nekadašnju praksu kompanije JAT Airways da imenuje svoje avione, pa su tada leteli Nikola Tesla, Mihajlo Pupin i Edvard Rusjan.

Air Serbia je učinila jedan veliki korak u junu 2016. godine, kada je uspostavila dugo planiranu liniju između Beograda i Njujorka. Tada je obavljen prvi direktan let između ova dva grada posle 24 godine, kada je JAT Airways poslednji put saobraćao do „Velike jabuke“. Na ovoj istorijskoj transatlantskoj liniji saobraća avion Erbas A330 sa 254 sedišta. Na ovoj liniji uvedena je i specijalna usluga dadilja na letu pod nazivom „Sky Au Pair“, tako da porodice koje putuju do Njujorka sa malom decom imaju pomoć osoba specijalno obučenih za negu i čuvanje dece.

Ručni prtljag tokom leta je besplatan i njegove dimenzije ne smeju prelaziti 40 × 20 × 55cm. U ekonomskoj klasi dozvoljen je jedan komad težine do 8kg, a u biznis klasi pored toga još jedan komad težine do 4kg i dimenzija do 35 x 20 x 50cm. Količina besplatnog predatog prtljaga zavisi od više faktora, poput klase, linije, članstva u Etihad Guest programu nagrađivanja. Za većinu tržišta zbir dužine, širine i visine ne sme da prelazi 158cm i 23kg. U ekonomskoj klasi dozvoljena je jedna torba do 23kg bez naplaćivanja, a u biznis klasi dve do 32kg. Sve ostalo, uključujući poseban teret i specijalne potrebe, naplaćuje se dodatno.