O  Qatar Airways-u

Qatar Airways
Sedište: Doha, Katar
IATA: QR
ICAO: QTR
Callsing: QATARI
Simbol: Oryx antilopa
Moto: Worlds five star airline
Bazni aerodrom: Doha

Za veoma kratko vreme, Qatar Airways je uspostavio letove na preko 120 destinacija širom sveta, nudeći usluge koje su pomogle da ova aviokompanija postane jedna od najboljih na svetu.

U veoma konkurentnom okruženju, Qatar je postigao čak 30% rasta iz godine u godinu i ima jednu od najmodernijih flota sa preko 120 aviona. Leti na preko 120 destinacija širom Evrope, Bliskog Istoka, Afrike, Azije i Pacifika, Severne Amerike i Južne Amerike. Osnovno sedište je Doha, glavni grad države Katar. 

Qatar Airways je počela sa radom 1997. godine. Aviokompanija je za jako kratko vreme dobila brojna priznanja i brojne nagrade i postao je jedan od vodećih aviokompanija. Posebno zanimljiva za naše područje jer se sve više mladih ljudi prijavljuje za rad u ovoj aviokompaniji. Qatar Airways poznat je po strogim pravilima poslovanja, ali to nije nešto što odbija mlade da apliciraju za posao stjuardesa/stjuarda kod njih.

Poznata avio-kompanija Qatar Airways je 20.novembra 2012. godine prvim letom na liniji Beograd-Doha uspostavila redovnu liniju u Srbiji. Uspostavljanje ove linije označilo je proširenje globalne mreže kompanije Qatar Airways, kao deo njenih stalnih nastojanja da pokriva kako razvijena evropska i svetska tržišta, tako i tržišta u razvoju. Beograd je tako postao jedna od 122 destinacije ove prestižne avio-kompanije. Preko Qatar Airways-a se putnicima iz Srbije i okolnih zemalja, koji putuju u poslovne ili privatne svrhe, preko Dohe, pruža najbolja veza sa brojnim krajnjim destinacijama, poput Johanesburga, Maputa, Kilimandžara, Pekinga, Singapura, Hong Konga, Bangkoka, Melburna, Perta, Dubaija i mnogih drugih.

Letovi, ovog sada najluksuznijeg avio-prevoznika u Srbiji, na liniji Beograd - Doha obavljaju se za početak tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i nedeljom.