Zašto Virgin Atlantic Airways?

  • Prijatno kabinsko i osoblje za održavanje, obezbeđuju maksimalnu bezbednost letova,
  • Vodi fleksibilnu politiku pristupačnih cena, koja uzima u obzir kvalitet i zadovoljstvo putnika,
  • Konstatno se razvija da bi ispunio očekivanja i prioritete putnika i, iznad svega, bezbednost letenja,
  • Trudi se da učini sve da olakša letenje.

 

Zanimljivosti


Virgin & James Bond 007

Virgin Atlantic se može pohvaliti činjenicom da se dva aviona iz njegove flote mogu uvrstiti u glumačku trupu filma o Džejms Bondu – „Casino Royal“. Naime, A340-600 i Boing 747-400, zajedno sa samim Brensonom i Virgin posadom, deo su scene koja se odvija na aerodromu u Majamiju (u stvarnosti snimana na Praškom aerodromu). Veza između Bonda i Virgina nastavila se i u filmu “Quantum of Solace”, gde agent 007 putuje na VS avionu za La Paz (Bolivija) i to, naravno, višom klasom (Upper class). Interesantan je podatak da Virgin Atlantic, u stvari, nikad nije leteo za južnoameričke destinacije... 

Prepoznatljivost Virgin-ovih aviona 

Virgin-ovi avioni poznati su po svojim pin-up devojkama naslikanim na nosu svakog aviona. Ovaj stil jako podseća na modele devojaka koje su bile sveprisutne u Drugom svetskom ratu, ali i u Zlatnom dobu avijacije. Kod Virgina tako imamo Ladybird, Island Lady, Ruby Tuesday, Lady Penelope, Dragon Lady, China Girl, Maiden Tokyo, African Queen... Neki avioni su imenovani komemorativno, kao što je npr. Queen of the Skies u čast kraljice Elizabete II ili Spirit of Sir Freddie u čast Fredija Lejkera iz Laker Airways-a. 

“Tvoja avio kompanija - ili ima ono”nešto” ili nema” 

Kao i avione, Virgin svoje kabine naziva neobičnim imenima, koja pomalo asociraju na terminologiju moreplovstva. Naravno da ove ideje potiču od ekscentričnog Brensona, koji je biznis klasu nazvao Upper klasom (što je ostalo do danas), a ekonomsku Riff Raff (što nije prihvaćeno). Zabava i usluga na Virgin-u uvek je bila nekako drugačija... Tako je na prvom letu 1984. god. putnike zabavljao poznati britanski čelista Džulijan Lojd Veber. Kabinsko osoblje je kao Doroti nosilo crvene, skarletne cipele! Jednom prilikom je japanska posada Virgin Atlantika kompletno bila obučena u kimono odeću.