Fly Fly Travel je sa vama od 2009. godine, kada smo započeli svoju misiju da svima približimo super jeftine avio karte. Svoj brend jačali smo u oblasti vazduhoplovne industrije i turizma, sa primarnim fokusom na prodaji avio karata. Pored toga, naša agencija nudi i razne vrste turističkih aranžmana i krstarenja.

Kao uspešno ime, dobili smo poverenje mnogih avio kompanija, koje su nas tokom godina birale za ovlašćene zastupnike za prodaju karata, ali i za zastupnike na aerodromu, uz superviziju prihvata i otpreme aviona. Prva kompanija koju smo zastupali je švajcarski Sky Work, a potom su se ređala imena svetske civilne avijacije: Mistral Air, Pegasus Airlines, Olympic Air, Belavia Airlines, TAP Portugal i Tarom Air.

Pored toga, vredno smo radili i na širenju sopstvene prodajne mreže u regionu, pa je rezultat toga otvaranje predstavništva Fly Fly Travel-a u Podgorici, Banja Luci, ulazak na tržište Turske i otvaranje predstavništva u Istanbulu.

Uspeh našeg brenda prepoznali su i drugi pojedinci, koji su nam se pridružili u okviru Fly Fly franšize, odraza našeg kvalitetnog poslovanja i pozicioniranosti na tržištu. Posedujemo franšizne jedinice uSrbiji i u regionu.

Iako je od svog nastanka Fly Fly Travel proširivao krug delatnosti, vezanost za avio industriju je uvek ostajala na prvom mestu. Upravo iz toga razloga se može reći da smo u Srbji gotovo postali sinonim za avio karte.

Prodaja avio karata je posao za koji je neophodna stručna obuka, ali se brzo i lako uči. Ipak, iskustvo je nešto što će svakog prodavca učiniti boljim i produktivnijim. Upit za bilo koju svetsku destinaciju zahteva znanje i vreme, jer je naš cilj da za putnika uvek pronađemo najbolju i najjeftiniju opciju. Sam taj proces predstavlja veliki izazov.

Slična je situacija i sa prodajom turističkih aranžmana i krstarenja. Prodavac u razgovora sa putnikom mora da prikupi što više informacija kako bi mu pomogao da odabere najbolju destinaciju za svoj odmor. Zadovoljan putnik je i naše najveće zadovoljstvo.

Zvanični podaci aerodroma ,,Nikola Tesla” pokazuju konstantan rast broja putnika na godišnjem nivou. U 2012. je taj broj premašio 3,5 miliona, a procena je da će se tendencija rasta nastaviti i u sledećoj godini. Kada se uzme u obzir činjenica da veliki broj putnika iz Srbije leti sa aerodroma iz susednih zemalja poput Budimpešte, Sofije i Podgorice, jasno je koliki potencijal nosi prodaja avio karata.

Uprkos ekonomskoj krizi prodaja turističkih aranžmana u Srbiji je zabeležila rast od 5 % u odnosu na prethodnu godinu. Istraživanja Svetske turističke organizacije pokazuju da se savremeni poslom opterećeni čovek najteže odriče odlaska na odmor.

Turizam - najbrže rastuća grana privrede

Turizam je privredna grana koja je u najvećem porastu i sa najvećim prihodima na godišnjem nivou, pokazalo je istraživanje Svetske turističke organizacije (UNWTO).

Nastavak rasta globalnog turizma zahteva usvajanje turizma kao jednog od ključnih stubova društveno-ekonomskog razvoja, rekao je generalni sekretar Svetske turističke organizacije (UNWTO) Taled Rifai na 20. Generalnoj skupštini Svetske turističke organizacije.

Takođe, Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija – UNWTO, u publikaciji “Tourism Towards 2030” objavila je prognozu očekivanih turističkih kretanja na globalnom nivou, do 2030. godine, uzimajući u obzir sve faktore koji na njih utiču.

Prema poslednjim podacima broj turističkih putovanja u svetu veći je za 5% u prvoj polovini ove godine u odnosu na isti period prosle godine. Kako stručnjaci kažu, broj međunarodnih turista se povećava iz godine u godinu za 3,3%, ali će taj rast postepeno početi da opada, do 2,9% u narednih dvadesetak godina. Izraženo brojevima, 2020. godine će planetom putovati ukupno 1,4 milijarde turista, a 2030. čak 1,8 milijardi. Povećanje turističkog prometa će se posebno osetiti u Aziji, Južnoj Americi, srednjoj i istočnoj Evropi, istočnom Mediteranu i Africi (4,4% godišnje), dok će ostatak sveta beležiti pad na 2,2%.

Da se lepša vremena smeše zemljama u razvoju, govori podatak da će 57% svih međunarodnih dolazaka biti ostvaren baš u njima. Destinacije u zapadnoj Evropi i Severnoj Americi osetiće blagi pad broja poseta, obzirom da “izvikane” destinacije polako izlaze iz mode i prepuštaju mesto novim, neotkrivenim i egzotičnim, u koje, srećom, spada i naša zemlja!