Fly Fly Travel i Fly Fly Academy su u saradnji sa kompanijom GPA za sve studente pripremili novu uslugu – program kulturne razmene.

To je koncept namenjen onima koji žele da posete SAD tokom letnjeg raspusta i upoznaju tamošnji život i kulturu i usavrše svoje poznavanje engleskog jezika. Oni koji se prijave za ovaj program mogli bi da provedu četiri ili pet meseci u SAD i budu zaposleni po svim lokalnim zakonskim normama, što obuhvata sva prava i sve obaveze koje imaju ostali stanovnici.

Pravo na prijavu imaju redovni studenti koji redovno daju ispite, nisu obnavljali nijednu godinu, imaju između 18 i 29 godina i poznaju engleski jezik dovoljno za svakodnevno funkcionisanje na izabranom poslu. Radna nedelja obuhvata minimalan broj od 30 sati, a obaveza svakog studenta je da radi bar četiri meseca, dok je za peti mesec odluka na pojedincu, preporuka je putovanje po SAD. Cena po satu rada zavisi od vrste posla, ali postoji zakonski minimum.

Nudimo vam dve vrste prijave na program. U prvoj smo mi zaduženi za sve, i smeštaj i posao, a druga podrazumeva da sami pronađete posao u SAD, dok smo mi zaduženi za ostatak. Kada izaberete opciju da vam mi pronađemo posao, dobićete listu poslova koje možete da izaberete, najčešće sezonskih u turističkim centrima, hotelima, luna parkovima itd. Ukoliko sami tražite posao, morate imati u vidu da se ne prihvataju vrste zaposlenja poput: čuvanja dece, kućnih poslova, medicinskih usluga, rada na brodovima i u avio industriji.

Specijalne povoljnosti koje izdvajamo prilikom rezervacije i kupovine avio karata po studentskim tarifama su:

-Mogućnost prve promene datuma putovanja bez penala

-U slučaju nedobijanja vize, naplaćuje se samo taksa za izdavanje avio karte, a za cenu karte vrši se povraćaj u punom iznosu

Za sve koji se prijave obezbeđen je besplatni kurs jezika kao priprema za Skype intervju i razgovor u ambasadi u Srbiji. Period putovanja zavisi od rasporeda predavanja, jer student koji učestvuje u programu ne sme da izostaje sa predavanja na fakultetu. Cena avio karte i transfera od aerodroma do mesta prebivališta nije uračunata u cenu programa, kandidat se sam stara o tome, kao i dobijanju vize. Odbijanje od strane ambasade ide na teret studenta. Troškove avio karte i smeštaja pojedinac obično regulište pomoću plate koje dobija u SAD. U cenu je uključeno obavezno zdravstveno osiguranje.

Kandidat mora da ispuni ugovornu obavezu sa poslodavcem, koji ima pravo da mu uruči otkaz ukoliko dođe do nepoštovanja dogovorenih parametara, u kom slučaju je sva odgovornost na studentu. Kandidat ne sme da raskine ugovor sa poslodavcem, niti da obavlja drugi posao koji bi onemogućio ispunjavanje obaveza na prvom.

Kontak telefoni i mejlovi za više informacija:

  • Avio-karte po posebnoj/studentskoj tarifi  - tel. 011/6356-020, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Work & Travel program - tel. 011/785-89-77, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.